bruisende zaken

Reizen in Nederland: heb je een reisverzekering nodig?

Reizen in Nederland: heb je een reisverzekering nodig?

31-01-2024

Vakanties naar verre landen zijn natuurlijk geweldig, maar een vakantie in Nederland kan ook heel leuk zijn! Ons land heeft toeristen veel te bieden en er valt genoeg te ontdekken. Elk jaar trekken veel mensen er in de zomer of op andere momenten op uit in eigen land.

Maar wat betekent dit voor je reisverzekering? Heb je die nodig als je in Nederland blijft? En telt een weekendje weg ook als een 'reis'? Dat soort vragen over vakantie vieren in eigen land beantwoorden we hier.

Wat is al gedekt bij vakanties in Nederland?

Je neemt een reisverzekering om schade te dekken die je normaal gesproken niet vergoed krijgt. Maar als je in Nederland blijft, dekken je andere verzekeringen vaak al veel. Medische kosten vallen bijvoorbeeld onder de verzekeringen. En als er bijvoorbeeld brand ontstaat in je gehuurde vakantiehuis, dan wordt dat meestal gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering. Dus, als je in Nederland op vakantie gaat, ben je vaak al goed verzekerd met de verzekeringen die je al hebt.

Waarom toch een reisverzekering in Nederland?

Hoewel je al voor veel dingen verzekerd bent in Nederland met je bestaande verzekeringen, is het toch een goed idee om een reisverzekering af te sluiten, ook voor vakanties binnen de landsgrenzen. Als je bijvoorbeeld een paar dagen naar een hotel, camping of bungalowpark gaat in Nederland, dan is een reisverzekering geldig. Dit geldt ook als je reis door Nederland onderdeel is van een langere reis naar het buitenland.

Medische kosten

Laten we eens een situatie schetsen: je bent op vakantie in Zeeland en je loopt of rent op het strand. Opeens ga je door je enkel en breek je hem. Natuurlijk moet je dan naar het ziekenhuis. Met een Comfort of Premium reisverzekering zijn onverwachte medische kosten tijdens je reis meestal gedekt. Dat betekent dat de kosten voor de dokter en het ziekenhuis vergoed worden, ook als je in het buitenland bent. En het mooie is, zelfs het wettelijk eigen risico van €385 is meeverzekerd.

Bagage

Ook je bagage is verzekerd in Nederland met een reisverzekering. Je kunt overal te maken krijgen met schade, diefstal of verlies van je spullen. Met de reisverzekering ben je hiervoor gedekt. Je hebt geen extra dekking nodig, want dit zit al standaard in de verzekering.

Annuleringsverzekering: ook handig in Nederland

Tot slot is het altijd een goed idee om een annuleringsverzekering af te sluiten, of je nu naar Australië gaat of gewoon in Nederland vakantie viert. Zo ben je verzekerd voor als je onverwacht extra kosten voor vervoer en verblijf moet maken, of als je geboekte vakantie geannuleerd wordt.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09805 - De Bell Schilderwerken