BRUISENDE COLUMN

Paasbrunch

Paasbrunch

01-03-2024

De paasbrunch is een geliefde traditie die in veel landen over de hele wereld wordt gevierd. Het is een gelegenheid voor families en vrienden om samen te komen en te genieten van heerlijk eten. Hoewel de gerechten en gebruiken per land verschillen, draagt de paasbrunch bij aan de festiviteiten en sfeer van Pasen.

In Nederland en België staat de paasbrunch bekend om verschillende traditionele gerechten. Een van de hoogtepunten is het paasbrood, een zoet brood met rozijnen en soms spijs. Ook worden vaak gevulde eieren geserveerd, waarbij de eieren worden gevuld met een mengsel van ei, mayonaise en kruiden. Andere populaire gerechten zijn aspergesoep, diverse hartige broodjes en een assortiment aan kaas- en vleeswaren. Daarnaast worden er ook zoetigheden zoals chocolade-eieren en speciale paasgebakjes gegeten.

In Spanje speelt de paasbrunch geen grote rol, maar er worden wel traditionele gerechten gegeten tijdens de paasdagen. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om cocido madrileño te serveren, een stoofpot gemaakt van verschillende soorten vlees en groenten, samen met kikkererwten en noedels. Ook de typische paaslekkernij 'mona de Pascua', een zoet broodje versierd met gekleurde eieren, is populair. In Groot-Brittannië wordt de paas-brunch vaak gekenmerkt door een uitgebreid assortiment van hartige en zoete lekkernijen. Traditioneel wordt er geroosterd lamsvlees met muntjus geserveerd als hoofd-gerecht. Daarnaast worden er vaak quiches, sandwiches, scones, kruisbessentaartjes en hot cross buns gegeten. Hot cross buns zijn zoete broodjes met specerijen en rozijnen, waarop een kruisje is geplaatst. Deze worden traditioneel op Goede Vrijdag gegeten.

In Australië wordt de paasbrunch vaak buiten gehouden vanwege het warme weer. Barbecues zijn erg populair en er worden vaak gegrild lamsvlees en groenten geserveerd. Daarnaast worden er ook vaak zeevruchten zoals garnalen, kreeft en oesters geserveerd. Fruitige pavlova's, gemaakt van schuim met slagroom en vers fruit zijn ook geliefde desserts bij een Australische paasbrunch.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik