BRUISENDE COLUMN

Pasen

Pasen

01-03-2024

Pasen is een christelijke feestdag die wereldwijd wordt gevierd om de opstanding van Jezus Christus uit de dood te herdenken. Naast de religieuze betekenis heeft Pasen ook een aantal traditionele gebruiken en symbolen die bijdragen aan de viering.

Eén van de meest bekende symbolen van Pasen is het ei. Het ei symboliseert nieuw leven, weder-geboorte en vruchtbaarheid, wat goed aansluit bij het thema van de opstanding. Binnen verschillende culturen zijn er al eeuwenlang tradities rondom het versieren en verstrekken van eieren tijdens Pasen.

Een populaire activiteit tijdens de paas-dagen is het zoeken naar eieren. Maar waar komt dit gebruik eigenlijk vandaan? De oorsprong van eieren zoeken kan worden teruggevoerd naar oude heidense lentefeesten, waar jonge dieren werden geassocieerd met vruchtbaarheid en het ontwaken van de natuur. Tijdens deze feesten werden eieren verstopt en daarna werd het een spel om ze te vinden.

Toen het christendom werd geïntro-duceerd, werd de traditie van het zoeken naar eieren onderdeel van de paasviering. In de achttiende eeuw begon de Duitse immigrantengemeenschap in de Verenigde Staten eieren te verstoppen in hun tuinen voor kinderen om ze te vinden. Dit idee verspreidde zich en inmiddels is het zoeken van eieren een traditie geworden in veel landen over de hele wereld.

Het versieren van eieren is ook een belangrijk onderdeel van de paastradities. Traditioneel werden eieren geverfd in felle kleuren en versierd met bloemenmotieven of religieuze symbolen. Tegenwoordig zijn er diverse technieken om eieren te versieren, zoals het kleuren met natuurlijke verfstoffen, het gebruik van stickers en het beschilderen met verschillende designs en patronen.

Naast het zoeken en versieren van eieren worden er nog andere activiteiten ondernomen tijdens Pasen. Kinderen kunnen deelnemen aan paasei lopen, waarbij ze met een lepel een ei moeten balanceren zonder het te laten vallen. Ook worden er vaak paasspelletjes gespeeld en worden er speciale paashazen van chocolade uitgedeeld.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09805 - De Bell Schilderwerken