01-08-2022
Elke Spaanse regio kent wel zijn eigen specialiteiten op culinair gebied. Zo ook de Costa del Sol. Vooral visliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aangezien de vis vrijwel rechtstreeks vanuit de zee op je bord belandt. Vis wordt aan de Costa del Sol dan ook op heel wat verschillende manieren bereid en geserveerd. Ben je geen visliefhebber, dan hoef je deze streek echt niet te vermijden, want ook qua vlees- en vegetarische gerechten is er volop keuze.
Populaire bereidingen met vis aan de Costa del Sol zijn onder andere pescado frito, oftewel gefrituurde vis, en espetos, dat is vis die aan een spies wordt gegrild boven een houtvuur. Met name de espetos de sardinas – gegrilde sardines – zijn erg populair in veel van de bekende badplaatsen. Wie een tafeltje weet te bemachtigen bij een van de chiringuitos, de typisch Spaanse barretjes en restaurants op het strand, zal daar waarschijnlijk ook pescadito op het menu zien staan, oftewel versgebakken vis. Uiteraard mag ook de paella niet in dit rijtje ontbreken. Oorspronkelijk wordt paella in deze regio meestal bereid met een mix van vis, schaaldieren en vlees, maar vrijwel overal staan verschillende varianten op de kaart, bijvoorbeeld met alleen vis en schaaldieren of juist alleen met vlees. Het is dus maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Maar neem van ons aan: een echt goede paella maakt jouw vakantiegevoel compleet! Een lekker drankje erbij en genieten maar.
Costa del Sol Bruist
Costa del Sol Bruist
Costa del Sol Bruist
Costa del Sol Bruist
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.
Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).