01-09-2024
Breng 500 ml water aan de kook met het groentebouillon blokje en de kurkuma. Draai het vuur uit en voeg de couscous toe. Roer dit door met een vork en laat afgedekt staan. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de makreelfilets op de huidkant bijna helemaal gaar in circa 5 à 8 minuten. Draai ze dan nog even om en gaar helemaal.Snijd de filets in stukjes.
VOOR 4 personen in minder dan 30 minuten
Meng de appel, citroen, chilivlokken en rucola (houd een handje apart ter garnering) door de couscous en breng op smaak met zout en peper.
Schep dan voorzichtig de stukjes makreel erdoor en serveer met extra rucola.
Ook lekker met gerookte makreel.
Ingrediënten 300 g verse makreelfilets 250 g couscous 1 blokje groentebouillon 2 appels, geschild en in blokjes 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder) 1 el olijfolie sap van 1 citroen 1 tl chilivlokken 75 g rucola zout en peper naar smaak
Torenstraat 59, Drunen | 0416-383896 | www.visspeciaalzaak.com
De Langstraat Bruist
De Langstraat Bruist
De Langstraat Bruist
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.
Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).