bruisende zaken

Bloemen op maat van Fem Fleur!

Bloemen op maat van Fem Fleur!

01-01-2024

Femke De Groote heeft een passie voor bloemen. Het was haar grootmoeder die hier het zaadje voor plantte, zij nam Femke al van kinds af aan mee met bloemschikken. Oorspronkelijk was Femke receptioniste maar in 2021 gaf ze gehoor aan haar hart en volgde ze een opleiding tot bloemiste. Vanuit haar eigen atelier maakt ze inmiddels boeketten en bloemstukken op bestelling.

‘Alles wat ik maak, geef ik een persoonlijke touch’

Losse boeketten en bloemstukken verkoopt Femke niet, ze biedt abonnementen aan, voor zowel particulieren als bedrijven: “Dat is mogelijk met boeketten vanaf 35 euro en bloemstukken vanaf 45 euro. Iedere twee of vier weken krijg je weer een nieuw boeket om je huis of kantoor mee op te fleuren. Voor bedrijven zijn mijn zijden boeketten heel interessant. Hiervoor wordt een huurprijs betaald en deze worden elk kwartaal verwisseld. Je krijgt telkens een boeket in de stijl van het huidige seizoen.”

Rouwwerk met een persoonlijk tintje

Rouwwerk is eveneens mogelijk. Met de grootste zorg maakt Femke urnedecoratie, kiststukken en legboeketten. “Dan gaat het dus niet om standaardwerken die je kunt uitzoeken in een boek. Ik maak het rouwwerk helemaal op maat. Het is een uitdaging ervoor te zorgen dat het rouwwerk de overledene zo goed mogelijk weerspiegelt.”

Huwelijken en andere evenementen

“Tevens verzorg ik huwelijken en (bedrijfs)evenementen, bij grote projecten werk ik daarbij samen met een freelance bloemist.” Ook maak ik zelf de gepersonaliseerde decoratie, zoals welkomstborden en seating charts, op maat. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij de bloemen die Femke gebruikt. “Ik laat bijvoorbeeld geen bloemen speciaal overkomen uit Columbia en volg momenteel een opleiding urban farming om met zoveel mogelijk respect voor de natuur mijn eigen bloemen te leren kweken.”

Een zen moment

Wat trekt Femke aan in haar werk? “Sowieso het creatief bezig zijn, maar als natuurliefhebber vind ik het ook fijn om met natuurlijke materialen te werken.

Als ik alleen aan het werk ben in het atelier vergeet ik bovendien even alles om me heen, ik kom helemaal tot rust!”

Fem Fleur | Oude Bergsebaan 70, Kapellen | info@femfleur.be | www.femfleur.be

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS



De kracht van perfectie
De kracht van perfectie
Kapellen Bruist


Brugge (België)
Brugge (België)
Kapellen Bruist


Cherry Blossom (Japan)
Cherry Blossom (Japan)
Kapellen Bruist


Keukenhof (Nederland)
Keukenhof (Nederland)
Kapellen Bruist

CHEERS
CHEERS
Kapellen Bruist

DE CHALET
DE CHALET
Kapellen Bruist

Brasserie De Kar
Brasserie De Kar
Kapellen Bruist

Step 2
Step 2
Kapellen Bruist

Chocolatier Ashley
Chocolatier Ashley
Kapellen Bruist

VERLI’S
VERLI’S
Kapellen Bruist



EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10395 - TDK Holding