01-11-2024
Deze romige pastinaaksoep met geroosterde knoflook en tijm is een verwarmende herfstsoep met een rijke, zachte smaak. De zoete pastinaak combineert prachtig met de subtiele knoflook en verse kruiden, terwijl een vleugje room voor een fluweelzachte textuur zorgt. Perfect voor een koude novemberdag, geserveerd met krokante croutons of verse peterselie.
60 minuten
4 personen
1 bol knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 grote ui, fijngesneden 500 g pastinaken, geschild en in stukken gesneden 750 ml groentebouillon 2 takjes verse tijm 250 ml room (of plantaardige room) zout en peper naar smaak optioneel: krokante croutons en wat verse peterselie voor garnering
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol af, besprenkel met een beetje olijfolie en wikkel hem in aluminiumfolie. Rooster de knoflook 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot de teentjes zacht zijn.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de pastinaak toe en bak nog eens 5 minuten. Schenk de groentebouillon erbij en voeg de takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 20 minuten sudderen tot de pastinaak zacht is.
Haal de geroosterde knoflook uit de oven, knijp de zachte teentjes uit hun schil en voeg deze toe aan de soep. Verwijder de takjes tijm. Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg vervolgens de room toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep warm, gegarneerd met croutons en wat verse peterselie. Voor een extra smaakbeleving kun je ook een scheutje truffelolie toevoegen.
Kapellen Bruist
Kapellen Bruist
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.
Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).