bruisende zaken

Naaien en handwerken  				zijn helemaal hot

Naaien en handwerken zijn helemaal hot

01-10-2024

Kees en Jolien van Vliet zijn niet alleen man en vrouw, ze zijn ook zakenpartners. Twintig jaar geleden openden ze de deuren van hun winkel in naaimachines in het bruisende centrum van Breda. In 2018 verhuisden ze naar een nieuw, groter pand aan het Spinveld. Sindsdien bloeit de winkel alleen maar verder op. Mensen komen van heinde en verre naar de speciaalzaak, niet voor alleen naai-, lock-, coverstitch- en borduurmachines, maar ook voor vele fournituren, garen en wol. “Het is een uitstervend vak waar de jeugd moeilijk warm voor loopt. Des te leuker is het echter dat naaien en handwerken momenteel juist helemaal hot zijn”, vertelt Kees enthousiast.

Met passie voor het vak

Kees is bij wijze van spreken geboren tussen de naaimachines, zijn ouders hadden namelijk ook een winkel in naaimachines. Toen Jolien daar kwam werken, sloeg meteen de vonk over. Het jonge stel besloot een eigen winkel te beginnen in Zierikzee. Noodgedwongen moesten ze daarmee stoppen in 1999. Het bloed kroop waar het niet gaan kon, dus ze trokken naar Breda om daar opnieuw te beginnen. De verhuizing naar het Spinveld zorgde voor een positieve impuls. “Mede omdat mensen hier gratis kunnen parkeren. Daardoor nemen ze vaak meer tijd als ze langskomen; ze komen ook speciaal naar ons toe. Slow shopping noemen we dat. Lekker op je gemak rondsnuffelen onder het genot van een kopje koffie en een praatje. Zeker als je bijvoorbeeld een naaimachine komt kopen, is bovendien een deskundig advies noodzakelijk. Dat geven we met plezier!”

Opgebouwde expertise

Service staat sowieso hoog in het vaandel bij Van Vliet Naaimachines en dat wordt ook gewaardeerd door de klanten. Datzelfde geldt overigens voor de expertise die Kees en Jolien hebben opgebouwd. Voor de borduur- en industrienaaimachines komen zelfs mensen van over de hele wereld. “Van hobbyisten tot professionals, voor iedereen hebben we een geschikte machine. We begeleiden de aankoop van A tot Z. Heb je eenmaal je keuze gemaakt, dan bezorgen we de machine bij je aan huis en maken deze helemaal klaar voor gebruik. Desgewenst leggen we ook uit wat je er allemaal mee kunt. En gaat er iets kapot na verloop van tijd, dan kun je bij ons terecht voor reparatie en natuurlijk ook voor onderhoud. Goede voorlichting vinden we sowieso heel belangrijk. Mede om die reden geven we ook workshops en lessen in handwerken, Jolanda en Yanne helpen ons daarbij. De workshopruimte bevindt zich midden in de winkel, dat vinden de mensen alleen maar gezellig.” Ook alles wat je nodig hebt voor het handwerken is uiteraard te koop in de winkel.

De passie is springlevend

De passie voor het vak is er na al die jaren nog steeds bij Kees en Jolien. “Die dragen we maar al te graag over aan de mensen. Daarnaast blijven we vernieuwen en springen we waar mogelijk in op wat de markt vraagt. We zijn een tijd geleden bijvoorbeeld begonnen met de industrienaaimachines, waar je ook leer mee kunt bewerken. Op die manier houd je het ook leuk en uitdagend voor jezelf. De kunst is de klant serieus te nemen en goed te luisteren om erachter te komen wat hij of zij precies wil, om vervolgens je uiterste best te doen die klant verder te helpen. We maken behoorlijk wat uren, maar het geeft veel voldoening als we datgene bereiken wat we willen: een tevreden klant!”

Tip: houd de social media in de gaten voor het actuele overzicht van workshops en lessen.

Van Vliet Naaimachines Spinveld 13a -2 4815 HR Breda Tel: 076-5216827 E-mail: info@vanvlietnaaimachines.nl www.vanvlietnaaimachines.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08511 Dina Raamdecoratie