BRUISENDE COLUMN

Het zonnetje schijnt... maar welke zonnebril?

Het zonnetje schijnt... maar welke zonnebril?

30-11--0001

Een van de populairste fashionitems: de zonnebril. Hoewel je zonnebril er natuurlijk ook kek uit moet zien, dient die bril in de eerste plaats nog altijd om je ogen te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij de aanschaf van een goede zonnebril?

Een goede zonnebril heeft het kwaliteitslabel UV-400 of het opschrift 100% UV-bescherming. Check dit voor je een bril koopt. Bovendien beschermt een goede zonnebril niet alleen je ogen, maar ook de tere huid eromheen. Let er bij het passen van een nieuwe zonnebril dus op, dat deze breed genoeg is om ook de huid rond je ogen voldoende te beschermen. Dit verkleint de kans op huidveroudering. Als de bril groot genoeg is, beschermt deze bovendien tegen invallende zonnestralen van alle kanten.

Sporten

Schaf je een zonnebril aan voor een buitensport, dan is het verstandig om te kiezen voor een speciale sportbril. Houd er dan wel rekening mee dat niet elke sport vraagt om dezelfde sportbril. De omstandigheden in de bergen of op het water zijn immers totaal anders dan die op de tennis- of golfbaan. Laat je daarom goed voorlichten over de bril die het beste past bij jouw favoriete sport.

Met een kleurtj e

Of gekleurde glazen nu in de mode zijn of niet, elk jaar zie je ze weer opduiken in de rekken met zonnebrillen. Wist je dat die kleurtjes niet alleen voor het mooie zijn, maar ook nog een reden hebben? Gele glazen verscherpen het zicht, bruine glazen zorgen dat het zonlicht minder verblindend is, grijze glazen verminderen de felheid van het licht en groen beperkt de verblinding door de zon en filteren een deel van het blauwe licht. Roze glazen zorgen juist voor een uitstekend contrast.

Voor de kids

In welke (speelgoed)winkel je ook kijkt, zodra het zonnetje schijnt vind je overal vrolijke zonnebrillen voor kids. Vaak gaat het hier om goedkope brilletjes met plastic glazen zonder enige bescherming voor de juist zo tere kinderoogjes. In het ergste geval doet zo’n brilletje zelfs meer kwaad dan goed. Koop dus ook voor kinderen altijd een zonnebrilletje met uv-filter.

Een zonnebril vermindert de kans op rimpels en kraaienpootjes rond je ogen

Wil jij meer tips voor het kiezen van een zonnebril? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).