BRUISENDE COLUMN

Jon van Eerd:     ‘Harrie Vermeulen heeft mij heel veel gebracht’

Jon van Eerd: ‘Harrie Vermeulen heeft mij heel veel gebracht’

30-11--0001

Acteur en regisseur Jon van Eerd speelde maar liefst twintig jaar het typetje Harrie Vermeulen, maar nam eind april met Zo Vader Zo Zoon definitief afscheid van zijn alter ego. “Die dag was heel emotioneel. Ik heb wel een traantje gelaten. Ik zeg niet dat ik nooit meer zo’n voorstelling ga maken, maar mocht het ooit weer zover komen, dan gaat hij wel Barrie of Carrie heten, haha.”

Wat Jon vooral gaat missen, zijn de blije gezichten van de mensen in én buiten de zaal. “Als je terugblikt op die periode besef je pas hoeveel je voor sommigen hebt betekend. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de collega’s waarmee je werkte. Het plezier en de dankbaarheid, omdat ze door jouw show alle ellende even kunnen vergeten. Ik kan wel zeggen dat het typetje Harrie Vermeulen mij heel veel heeft gebracht.”

Coronaperiode

De coronapandemie legde de theaterwereld plat en ook Jon ervaarde een grote leegte. “Tijdens corona ben ik veel gaan nadenken: Kan ik nog wel optreden? Hoelang kan ik dit werk blijven doen? Zit het publiek na corona en alle maatregelen nog wel op mij of het theater te wachten? Dit alles spookte door mijn hoofd.”

Regisseren

Jon beseft echter dat er meer is dan alleen komedie. “Ik vind dingen met muziek leuk, maar ook het spelen in een drama. Toch laat ik komedie niet in de steek, want na de zomerperiode regisseer ik De Komedie Over een Bankoverval.” Het podium wordt voorlopig dus verruild voor de regisseursstoel. “Dat is het voordeel van een eigen productiehuis. Ik heb de vrijheid om keuzes te maken. We kijken wel wat er vervolgens op mijn pad komt.” De Komedie Over een Bankoverval is vanaf oktober in de theaters te zien. Bekijk de speellijst op Theater.nl of www.pretpakhuis.nl.

Maak kans op voorstellingstickets en twee weken gratis streaming. Ga naar theater.nl/bruist

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04470 Discus Animo