column

Soep met bataat, paprika en kokosmelk

Soep met bataat, paprika en kokosmelk

01-11-2024

Deze romige, en ook pittige soep kan heerlijk gegeten worden als voorgerecht, of bij de lunch. Bataat, ook wel zoete aardappel, bevat veel magnesium en is goed voor de darmflora. Hij bevat een lagere Glycemische index (de suikers worden langzaam opgenomen, waardoor je bloedsuiker stabiel blijft) dan gewone aardappel. Paprika bevat de allermeeste Vitamine C (veel meer dan de sinaasappel die erom bekend staat) van alle groenten en fruit.

500 g bataat 500 g paprika 1 Madame Jeanette peper 1 grote ui 1 teen knoflook 1 liter groentebouillon 400 ml kokosmelk Snijd de ui, bataat en paprika in stukjes. Fruit de ui en knoflook op een laag vuurtje, en voeg de bataat madame jeanette en paprika toe.

Fruit even mee. Dan kan de groentebouillon erbij. Laat alles koken tot de bataat zacht is, en pureer met een staaf mixer. Voeg de kokosmelk toe. Eet smakelijk!

Gennepstraat 7, Tilburg | +31 6 14102448 www.tilianatura.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik